top of page

תיק הפקה - פודקאסט 
הבגד, הנפש ואני

מגישה: אור הרשקוביץ

שם הפודקאסט: הבגד הנפש ואני

משימה: כתיבת פודקאסט , פסקת תיאור והקלטתו

מטרת הסרטון: להבין שלצורת לבוש יש משמעות וזה יותר מסתם בגד שאתה לובש. והאם נעיצת מבטים של אנשים זה דבר רע או טוב?

מסרים- *זה בסדר ללבוש מה שאתה רוצה גם עם יש מבטים ( מבטים=אני מושך תשומת לב=האאוטפיט שלי מושך, יפה)

*לבגד שאני לובש יש משמעות, מסר. זה לא סתם פריט יופי.

*לצבעים של בגדים יש משמעות שכך בעצם אני מבטא את עצמי.

 קהל היעד: כל הגילאים, לכולם

רקע על הנושא:יש אנשים שסתם לובשים מה שהם רואים ויוצאים. ויש כאלה שרואים את הלבוש בתור צורת התבטאות. למשל אם אני שמה חולצה שחורה אני מרגיש יותר עצוב באותו יום ואם אני שמה חולצה לבנה אני יותר עליזה היום. וזה מה שאני רוצה להראות בפודאקסט- לבגדים יש אמירה.

 רפלקציה אישית: אני אוהבת אופנה ובגדים ולכן אני מחוברת לנושא הזה. אני רוצה גם שאנשים יבינו שלבגדים יש אמירה, אני לא סתם לובש מה שאני רואה. זאת הדרך שלך להגיד מה שאתה רוצה ואת מה שאתה מרגיש בלי מילים. נהנתי ממש בתהליך של יצירת והקלטת הפודקאסט. וכן נהנתי לדבר על נושא שמעניין ואני מקורבת אליו,  וחשוב לי שעוד אנשים יחשפו אליו והמסר יעבור גם כן אליהם. 

 

-אין מקורות שנעזרתי בהם


 

כתיבת התסריט -

 נושא : איך הצורה שאתה מתלבש מבטא את מה שאתה מרגיש באותו יום ואת הצורת התבטאות שלך באופן כללי.

 

שלום לכולם, וברוכים הבאים לפודקאסט של היום. 

כמה פעמים קרה שהתלבטנו מה ללבוש בין אם זה לארוחת שישי, לעבודה, ליציאה או אפילו לבית ספר? המון פעמים נכון? וזאת למה? 

כי אנחנו רוצים להתלבש יפה? ובכן, אתם צודקים. (לדעתי לא צריך)

 

אבל אי פעם חשבתם ממה נובעת התחושה הזאת? למה אנחנו רוצים להתלבש יפה? למה אנחנו רוצים שיסתכלו עלינו? מה אנחנו רוצים להביא לידי ביטוי בעצם הלבוש שלנו? כי אנחנו רוצים לבטא משהו. על זה אנחנו הולכים לדבר היום על לבוש ומה הוא מייצג עבורנו. אז לכו קחו לכם נשנוש טעים ובואו נתחיל.

 

אחרי שלקחתם נשנוש ואתם יושבים בנוחות, אפשר להתחיל. אז נכון, אין אחד שלא רוצה להתלבש לא יפה. כל אדם בוחר את הבגדים שהוא לובש, יש כאלה שלוקח להם שעות לבחור את הבגד המושלם כדי להיראות הכי טוב לעומת אחרים שיזרקו על עצמם משהו ויצאו. 

המון אנשים נוטים לחשוב שבגד זה רק מוצר יופי שנועד לכסות לנו את הגוף. 

אך בבגדים יש יותר מזה. 

אני רוצה להרגיש יפה. אני רוצה לבטא שאני יפה, 

ומה לגבי אדם שלא מספיק בטוח בעצמו, עצם זה שהוא יתלבש באאוטפיט שהוא אוהב יכול בקלות לגרום לו להרגיש יותר בטוח בעצמו, או כפי שנאמר: "FAKE IT TILL YOU MAKE IT ? וזאת הנקודה שלי.

 

ברגע שאתם מבינים שהבגד שאתם לובשים משפיע על מה שאתם מרגישים אז לבגד יש חשיבות רבה מאד בעינכם. 

 

בואו ניקח לדוגמה 2 נשים: אחת לבושה בטרנינג וסניקרס והשניה לבושה בטרנינג ונעלי עקב. תוך כדי שדמיינתם אני בטוחה שאמרתם לעצמכם שהאישה שנעלה את נעלי העקב בהכרח חשבה ותכננה מה היא רוצה ללבוש, אולי היא הולכת לראיון עבודה ואולי לאירוע. הנקודה היא שאותה אישה שמה לב יותר לפרטים של מה שהיא לבשה, והשנייה פשוט התלבשה בהכי נוחות, זרקה על עצמה סניקרס פשוטים וחולצת טריקו. וזה רק מחזק את האמירה שלי שלפריטים קטנים יש כוח. יש אמירה. 

 

עכשיו בואו ניקח עוד שתי נשים: אחת לובשת טרנינג ומעיל נאון והשניה לובשת טרנינג. שוב, תוך כדי שתיארתם אני בטוחה שהמוח שלכם דמיין את מעיל הנאון הבולט בצבע ובמראה ובטח עלתה בכם השאלה למה אותה אישה לובשת צבע שכזה? מעיל נאון זה צבע שמושך עין על כך כולם מסכימים. וזאת הנקודה הנוספת שלי להיום-צבעים. לצבעים של הבגדים שאנחנו לובשים יש אמירה. יש מסר. 

בבחירת צבע הבגד שאני לובש אני רוצה למשוך תשומת לב היום? או שאני רוצה פחות להתבלט היום?

כמובן שעם האאוטפיט באים גם המבטים של האנשים. וזה בסדר. למה  אנחנו ישר חושבים שמבטים של אנשים זה דבר רע? למה לקחת את זה כדבר שלילי? ברגע שמישהו בוהה, זה אומר שאני, מה שאני לובש, פשוט אני ,מושך אותו. יש משהו שגורם לו לבהות. וזה בסדר. זה מה שרציתי מלכתחילה, ולכן בחרתי בצבעים ובאאוטפיט הספציפי הזה. אם לא הייתי רוצה את זה, הייתי לובש משהו רגיל, לא מושך עין. 

המסר שלי הוא ברור. כל אדם בוחר איזה בגד ללבוש כדי שיגרום לו להרגיש יותר טוב עם עצמו, יותר בטוח בעצמו. הבגד מחובר לנפש של מי שלובש אותו ולכן למבטים מסביב צריכה להיות פחות השפעה. אני מתלבש בשביל עצמי ולא בשביל אחרים. 

אז הגענו לסיומו של הפודקאסט, ואני מקווה שמעכשיו כשאתם בוחרים בגד תחשבו על הנפש שלכם ומה יגרום לה להרגיש יותר טוב, איזה צבע של בגד מתאים למצב הרוח שלי באותו יום.   

ואנשים שמתבוננים ובוהים בכם, שיהנו, אתם דואגים לנפש של עצמכם. 

לא רק התבטאות מילולית קיימת. גם התבטאות פיזית קיימת.

bottom of page